Cum vrea Năstase să ajungă primar de Chișinău? A șterpelit o bază de date cu numere private de telefon și îi sună pe cetățenii capitalei să le spună să-l voteze

nastase

Liderul PPDA, Andrei Năstase, recunoaște public că face spam telefonic și se promovează în calitate de candidat pentru funcția de primar al Capitalei, sunând acasă la cetățeni. Acesta a început campania electorală, contrar legii.

Într-o postare pe pagina de Facebook, acesta spune că „obișnuitele întâlniri cu cetățenii nu sunt de ajuns”, iată de ce a hotărât să apeleze la „mijloacele de comunicare la distanță”.

„Am decis să apelez și la mijloacele de comunicare de la distanță, la rețelele de socializare și telefonice.

Astfel, mai multă lume a fost contactată telefonic de la numărul 022 996699 și poate în continuare să sune la acelaşi număr pentru a ne informa despre disponibilitatea de a ne fi alături.

Chișinăuienii, dar și cetățenii întregii țări, de Acasă sau din Diasporă, care vor dori să mă sprijine prin implicare, voluntar și vor suna sau vor fi sunați de la numărul de telefon anunțat, vor auzi următorul mesaj:

„Bună ziua. Sunt Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr și candidez pentru funcția de primar al Chișinăului. Vreau să transform Chișinăul într-un oraș în care să trăim omenește. Dacă doriți să mă susțineți în această competiție dificilă, Vă rog să tastați „1”, dacă, însă, nu sunteți interesat, vă rog să tastați „2”. Vă mulțumesc și Vă asigur că voi rămâne mereu printre oameni”, a anunțat Năstase pe pagina sa de facebook.

Este de menționat că în mesajul publicat pe Facebook, Năstase își atribuie deja rolul de candidat la funcția de primar. Însă potrivit legislației, candidatul își poate începe campania electorală doar după ce a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală.

Amintim că mulți locuitori ai Capitalei s-au arătat deranjați și chiar înfuriați de apelurile electorale insistente ale lui Năstase. Unii spun că au fost sunați de șase ori în decurs de o oră și jumătate.

Anterior, bloggerul Eugen Luchianiuc a scris că șeful de campanie al lui Năstase, Alexandru Machedon, directorul companiei de telecomunicații Starnet, i-ar fi oferit acestuia baza de date a clienților companiei sale.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By