Chifu: Andrei Năstase a furat startul și a devenit cel mai urât și mai controversat candidat al opoziției pro-europene din stradă

nastase privescț

Lupta pe segmentul de dreapta la alegerile din Chișinău se dă pentru locul trei. Și asta deoarece nu s-a reușit identificarea unui candidat unic pentru primărie, capabil să mobilizeze alegătorii. De această părere este Iulian Chifu, ex-consilier al fostului președinte român Traian Băsescu.

Într-un editorial pentru deschide.md, Chifu scrie că selectarea unui concurent unic a fost sabotată de Andrei Năstase, care a furat startul și a devenit cel mai urât și mai controversat candidat al opoziției pro-europene din stradă. Politologul spune răspicat că de vină pentru situația creată este și liderul PAS, Maia Sandu.

”Cred că intrăm într-un penibil absolut. Nimeni nu a înțeles cum se joacă jocul ăsta?
Mai întâi că, pentru a pătrunde în turul doi, și a câștiga competiția, trebuia ales un candidat de consens, acceptabil și unioniștilor, și pro-românilor, și pro-europenilor de dreapta. Maia Sandu, după performanța de la Prezidențiale, putea câștiga liniștit alegerile. Nu a candidat, Andrei Năstase a furat startul, iar rezultatul e cel al celui mai urât și mai controversat candidat al opoziției pro-europene din stradă, care s-a certat cu toată lumea, unioniști și pro-români deopotrivă, și care vrea azi să cumuleze voturile celor altădată desconsiderați și înjurați, alungați din stradă și batjocoriți. Cum să o facă?

Apelul Maiei Sandu ca celelalte partide să facă un pas înapoi și să-l susțină pe Andrei Năstase e o copilărie și trădează lipsa de experiență politică. Păi ai vorbit cu celelalte partide, ai negociat cu ele până să numești candidatul unic? Atunci, dacă nu ai făcut-o, cum să te aștepți la susținere? E un infantilism absolut. Mai ales ce ai oferit?”, întreabă Chifu.

În final, expertul le amintește politicienilor din opoziția de dreapta că se bat pentru locul trei, unul perdant.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By