Camioanele care depășesc 12 tone nu au acces prin Bulboaca. Gaburici a cerut ca ANTA să instaleze un cântar de control la intrare

11_19

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a cerut Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să instaleze la intrarea în satul Bulboaca, Anenii Noi, un cântar de control permanent, pentru verificarea greutății pe axă a mașinilor de mare tonaj, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

De asemenea, a fost identificată o porțiune de drum pe care pot circula camioanele. Ministrul a solicitat ajutorul Inspectoratului Național de Patrulare, pentru a redirecționa camioanele pe traseul identificat – M-5 (E-58).

2_94

Totodată, Chiril Gaburici a indicat Administrației de Stat a Drumurilor să efectueze lucrările de reparație a drumului de ocolire Bulboaca, respectând termenii contractuali – până la sfârșitul lunii august, pentru a degaja traficul pe aceste porțiuni de drum.

3_92

Săptămâna trecută, ministrul Economiei și Infrastructurii a sesizat problema circulației camioanelor de mare tonaj care traversează localitatea Bulboaca. Chiril Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere. Potrivit informațiilor, timp de o săptămână, inspectorii ANTA au întocmit 7 procese-verbale și au aplicat amenzi în valoare totală de 25 640 lei. Cea mai mare amendă a fost de 11 500 lei.

You may also like

Comments are closed.

By