ATAC într-o școală din Rusia: Trei răniți // Elevul plănuia să-și omoare „dușmanii” încă din ianuarie

73fe29fcce0224e51188a3c7081195b3__1440x

Trei persoane au fost rănite în timpul unui atac produs într-o școală din Rusia. Incidentul a avut loc astăzi în oraşul Sterlitamak, Republica Başkiria.

Potrivit elevilor, atacul a avut loc la prima lecție de informatică. Un tânăr de 18 ani, dintr-o clasă de corecție, a scos cuțitul și a înjungiat o colegă și profesoara, iar apoi a dat foc sălii de clasă. Ulterior, el a încercat să-și pună capăt zilelor. O altă elevă a sărit de la etajul doi ca să scape cu viață.

Artiom T., și-ar fi planificat atacul încă din luna ianuarie, notează Mash. Acesta i-ar fi scris unui prieten că se pregătește „să nimicească oameni”, referindu-se la colegii săi care l-ar fi ofensat.

Întrebat când va avea loc, tânărul spune că „undeva la primăvară”.

Фото: Mash

Фото: MashÎn cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliul atacatorului, oamenii legii au găsit o listă cu numele „dușmanilor”, frazele ofensatoare și data când a fost jignit.

Acesta le-a mai scris prietenilor că intenționează să-și sărbătorească „ultima sa zi de naștere”, iar apoi să ucidă cât mai mulți oameni, mai exact 18.

3a08f039e3b236d807e2f56b2aad1839__1440x

Potrivit Ufa1, în ajunul tragediei, tatăl elevului ar fi adus la școală un certificat și a anunțat că fiul său nu va frecventa o perioadă orele din cauza stării de sănătate care s-ar fi agravat.

Фото © VKontakte

La moment, toate patru persoane – profesoara, care se află în reanimare, două eleve și atacatorul – sunt internate în spital. Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal.

foto: life.ru

You may also like

Comments are closed.

By