Aeroportul Schiphol Amsterdam, închis din cauza unei pene de curent

article-2195137-14BBC96F000005DC-250_468x286

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost închis temporar în dimineaţa zilei de duminică din cauza unei pene de curent, au anunţat autorităţile aeroportuare, precizând că incidentul va avea „consecinţe severe asupra traficului aerian în cursul zilei”, informează agenţia Reuters, preluată de Mediafax.

Traficul rutier şi feroviar spre aeroport a fost oprit în jurul orei locale 3.00 pentru pentru a asigura siguranţa călătorilor, au anunţat autorităţile aeroportuare, precizând că procedurile de check-in au devenit imposibil de efectuat, iar sălile de aşteptare ale aeroportului s-au umplut cu pasageri.

Traficul spre aeroport a fost redeschis în jurul orei locale 4.30, după ce ce au fost remediate defecţiunile, însă incidentul va va avea „consecinţe severe asupra traficului aerian în cursul zilei”, a declarat Jacob Bartels, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

De asemenea, zborurile spre Amsterdam vor fi afectate, întrucât doar zece avioane pe oră au permisiunea de a ateriza la Schiphol în cursul dimineţii de duminică, a adăugat Bartels, precizând că zborurile programate să decoleze au prioritate.

Schiphol este al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa după numărul de călători, după Heathrow din Londra şi Charles de Gaulle din Paris.

You may also like

Comments are closed.

By