Accesul fermierilor la loturile de pământ din raionul Dubăsari a fost RESTABILIT

combina camp agricultura grau dse

Accesul la loturile de pământ care aparțin fermierilor din raionul Dubăsari a fost restabilit, în urma unor negocieri eficiente între Chişinău şi Tiraspol. Rezultatele Guvernului în acest domeniu au fost comunicate luni, 23 aprilie curent, în cadrul întrevederii dintre reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare și administrațiile publice locale din localitățile Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pârâta, precum și agenții economici din raionul Dubăsari.

Într-un comunicat al Guvernului se mai spune că accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor a fost obținut pe un termen de 20 de ani. Utilizarea loturilor va începe din 1 august 2018, iar certificatele vor fi eliberate în perioada imediat următoare.

Reamintim că din anul 2014 proprietarii nu au mai avut acces la terenurile vizate, iar până atunci dreptul de utilizare era stabilit anual.

Guvernul mai declară că rămâne angajat în demersuri care să ducă la rezultate concrete pentru cetățenii moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By