Vocea diasporei, despre atacurile asupra „Chișinău Arena”: Decât bețivi de top, mai bine transformăm așa-numita „hoție intelectuală” într-o directivă de stat

arena chisinau

Teodor Bucătari, un moldovean stabilit la Londra, se arată indignat de atacurile unor jurnaliști și comentatori asupra conceptului ”Chișinău Arena” care ar fi plagiat de la francezi. Acesta consideră că, decât moldovenii să ajungă cunoscuți în lume pentru volumul excesiv de alcool consumat pe cap de locuitor, mai bine ar fi ca autoritățile noastre să „fure” practici de succes implementate în occident.

„Dacă tot a fost atins subiectul de „hoție intelectuală”, da, de acord… Transformăm „hoția intelectuală” într-o directivă de stat. Propun să exercităm presiuni pe clasa politică din țară să „fure intelectual” cât mai multe ideii din Occident pentru a construi câte un complex sportiv de genul „Stade de France” pe fiecare metru pătrat al R.Moldova cu scopul de a revoluționa nivelul sportiv al națiunii. De la Lipcani până la Giurgiuleşti.

Mai bine să fim „hoți intelectuali”, decât bețivi de top în statisticile internaționale”, scrie moldoveanul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată Bucătari atrage atenția asupra faptului că unii jurnaliști au evitat discuțiile și întrebările referitor la aspectele practice și tehnice ale proiectului, dar au preferat să îl atace doar pentru că ei cred că a fost plagiat.

Bucătari aduce drept exemplu aici „Național Arena” de la București, a cărei proiect este similar cu cel al „Waldstadion” din Frankfurt și care nu a provocat asemenea scandaluri în capitala României.

„Jurnaliştii moldoveni au încercat să îngroape „Chişinău Arena” fără măcar proiectul să se nască. Dacă lumea s-ar conduce după abjecțiunea veninoasă a „stimaților” jurnalişti de la agora.md sau a lui Ion Terguță, atunci reiese că, de pildă, biroul arhitectorului german Meinhard von Gerkan, care a proiectat stadionul „Commerzbank Arena” din Frankfurt, trebuie să se judece cu primăria Bucureştiului, pentru că funcționarii români sunt pasibili de „furt intelectual” şi au construit „Național Arena” după copia stadionului german.

O simplă navigație pe google.com demonstrează că între mastodontul de „Național Arena” din Bucureşti şi renumitul stadion „Waldstadion” (Commerzbank Arena) din pădurile Frankfurtului nu există nici o diferență. Frankfurt şi Bucureşti – două inimi gemene!”, adaugă moldoveanul din diasporă.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By