Vladimir Putin – lider la alegerile de duminică din Rusia. Pentru el au votat 76,69%

1514059360

Vladimir Putin a câștigat detașat al patrulea mandat. În urma numărării a 99,94% din procesele verbale, Putin a obținut 76,69% din voturi. Rezultatele finale urmează a fi anunțate în decurs de 10 zile, anunță Comisia Electorală din FR.

Pe locul doi s-a clasat Pavel Grudinin, urmat de Vladimir Jirinovschi.

Screenshot_2

Activiştii Opoziţiei din Rusia şi mai multe ONG-uri susţin că au sesizat peste o mie de nereguli la alegerile prezidenţiale din Rusia efectuate cu scopul de a truca datele privind participarea la urne.

Potrivit organizaţiei ”Golos”, un ONG specializat în monitorizarea alegerilor, în cadrul alegerilor prezidenţiale de duminică au existat peste 1.800 de fraude, printre care umplerea urnelor cu buletine de vot invalidate, voturi multiple sau obstrucţionarea activităţii observatorilor.

Şi susţinătorii lui Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia căruia i-a fost interzis să participe la alegeri, au precizat că au semnalat sute de cazuri de fraude, mai ales în Moscova şi Sankt Petersburg.

Ulterior, autorităţile electorale ruse au anunţat că examinează o serie de incidente cu privire la introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne în alegerile ruse de duminică, scrie The Associated Press.

Unul dintre incidente a avut loc în localitatea Liuberţi, situată lângă capitala rusă. Irina Konovalova, preşedinta Comisiei electorale a regiunii Moscova, a anunţat că toate buletinele de vot din runa respectivă au fost declarate invalide, scrie news.ro.

De asemenea, într-o localitate din Extremul Orient, Artiom, un bărbat a introdus mai multe buletine de vot în urmă, potrivit Tatinei Gladhih, preşedinta comisiei electorale din regiune. Ea a anunţat că urna a fost sigilată, iar bărbatul respectiv arestat.

Comisia electorală centrală (CEC) rusă a anunţat la rândul ei că examinează acuzaţii cu privire la introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne în regiunea Kemerovo, din Siberia, notează realitatea.net.

You may also like

Comments are closed.

By