VIDEO // Un butic „Zolușca” din sectorul Râșcani, DISTRUS, JEFUIT și INCENDIAT

foto-12

Ofițerii de investigație ai sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun.Chișinău cu suportul angajaților Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, au reținut doi bărbați, de 22 ani și respectiv 32 ani, și o femeie, în vârstă de 36 ani. Toți sunt locuitori ai capitalei și sunt suspectați de săvârșirea unui furt dintr-un butic „Zolușca”, situat pe strada N.Dimo, specializat în vânzarea produselor cosmetice și chimice, după care au incendiat buticul. Indivizii au fost escortați la Inspectorat pentru audieri.

Incidentul a avut loc la data de 2 ianuarie curent, polițiștii sectorului Râșcani mun.Chișinău fiind alertați că pe strada N.Dimo arde un butic. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului. La fața locului, după stingerea incendiului de către pompieri, forțele de ordine au stabilit că a fost incendiat intenționat.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații și de urmărire penală, polițiștii au acumulat probe suficiente ce demonstrează complicitatea lor în acest caz. Fiind audiați de forțele de ordine, supecții și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au pătruns în butic de unde au sustras mijloace financiare în sumă de 33 600 lei, după care au incendiat chioșcul pentru a tăinui infracțiunea. Astfel cauzându-i agentului economic un prejudiciu în sumă de 107 300 lei.

Totodată poliţiştii desfăşoară investigaţii suplimentare de stabilire a complicităţii acestora în alte cazuri înregistrate pe teritoriul Capitalei.

În acest context a fost pornită cauză penală pentru furt. Conform legislației în vigoare bănuiții riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By