VIDEO // O casă din Fundul Galbenei, mistuită de flăcări sub ochii pompierilor, deoarece aveau utilajul defect. IGSU a pornit o anchetă

Screenshot_6

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inițiat cercetare de serviciu pe marginea incidentului care a avut loc ieri, 2 martie, în localitatea Fundul Galbenei din raionul Hâncești.

Potrivit martorilor, o casă din sat a luat foc, iar pompierii sosiți pentru stingerea incendiului aveau utilajul defect și furtunul de apă spart. În consecință, locuința a fost mistuită de flăcări.

„Potrivit informațiilor IGSU, apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 15.59 minute. La lichidarea incendiului a fost trimis un echipaj din cadrul Unității salvatori și pompieri Hâncești.

Incendiul a afectat două odăi și acoperișul unei case de locuit cu suprafața de 54 metri pătrați. În timpul acțiunilor de lichidare a incendiului a avut loc o defecțiune la pompa autospecialei, în urma cărei, comandantul intervenției a instalat motopompa pentru continuarea acțiunilor de stingere. În urma localizării incendiului a fost evitată propagarea flăcărilor.

Toate circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a dispus de urgență inițierea unei anchete de serviciu prin care va stabili circumstanțele intervenției efectivului de pompieri și salvatori în teren”, se spune într-un comunicat al IGSU.

Oamenii din sat spun că focul a mistuit casa unui bătrân care, în momentul izbucnirii incendiului, era afară după lemne, iar totul s-ar fi produs din cauza sobei defecte din locuință, notează protv.md.

You may also like

Comments are closed.

By