6 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Un blogger o laudă pe Maia Sandu: A dat dovadă de curaj și sinceritate, atunci când a susținut deschis minoritățile sexuale

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a dat dovadă de curaj și sinceritate, atunci când a susținut deschis minoritățile sexuale, participând la marșul organizat de organizațiile care le apără drepturile. De această părere este bloggerul Denis Rusu.

Într-o postare publicată pe platforma Vox Publika, bloggerul o laudă pe lidera PAS spunând că aceasta reprezintă un tip nou de politicieni.

„În data de 8 martie curent, Maia Sandu, a participat la marșul de solidaritate organizat de ONG-ul pentru apărarea drepturilor lesbienilor gay-ilor și transsexualilor Genderdoc-M și Platforma pentru egalitate de gen. Marșul Solidarității este mai mult decât un simplu flash-mob, e o cerere de libertate, dar nu a femeielor, ci a comunității care nu cere decât respect și drepturi egale cu muritorii de rând. E un /pas/ foarte periculos, mai ales acum când practic ne aflăm în campanie electorală, însă Maia Sandu a avut puterea să ceară drepturi egale: „Societatea în care vrem să trăim este una care nu discriminează pe bază de gen, o societate în care femeile și bărbații sunt prețuiți după merite și caracter și este asigurată egalitatea de drepturi la toate nivelurile – educație, locuri de muncă, implicare în viața politică și socială, libertate de exprimare, dezvoltare profesională”(MS)”, scrie bloggerul.

Acesta își exprimă admirația pentru faptul că Sandu, conștientizând cât de controversat este subiectul minorităților sexuale în Moldova și-a exprimat public susținerea pentru acestea. Astfel, în opinia bloggerului, lidera PAS arată că este un politician de tip nou, sincer.

„Este nevoie de mult curaj pentru a susține comunitatea lesbienilor și homosexualilor, iar pentru asta încă un LIKE Maiei Sandu. Adesea politicienii evită aceste subiecte, însă lidera Partidului AS dispune de caracteristicile unui nou politician pentru Republica Moldova, iar aici mă refer strict la politica dusă de dânsa: mai întâi participă la marșurile LGBT, dar totodată are întâlniri cu celălalt electorat în incinta bisericilor. Like-urile curg…

Niciodată nu m-am gândit că o voi lăuda pe Maia Sandu pentru așa merite, dar iată că acțiunile ei demonstrează că totuși în corpul ei, trăiește un politician sincer. Maia Sandu se numește politician nou pe arena statului, la fel cum orientarea sexuală este un concept destul de nou. Creştinii tindeau să privească, cu mult timp în urmă, acest comportament al persoanelor de acelaşi sex ca pe un viciu, precum alcoolismul, nu ca pe o orientare sexuală care se poate traduce şi prin iubire şi fidelitate. Aşadar, oamenii nu trebuie să îşi nege tradiţiile ca să accepte relaţiile dintre persoanele cu acelaşi sex, ci doar să realizeze că trăiesc într-un alt mediu, la fel cum Partidul AS privește situația din țară din alt unghi”, concluzionează bloggerul Denis Rusu.

27337130_721929848015637_6601670539626620053_n-1-840x5251

photo_2018-03-12_10-44-25

Screenshot_44

sursa: today.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img