STOP FALS! Purtătorul de cuvânt al CNA, despre titlul dezinformant dat de portalul 10TV știrii despre primărița de la Ghelăuza: „Avem situaţia unei manipulări grosolane”

images_cms-image-000041285

UPDATE // După ce presa a semnalat manipularea și falsul, 10TV a șters știrea.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Cibotaru-Starinschi, semnalează despre tonul tendențios și eronat pe care îl abordează unele surse media când vorbesc despre cazul primăriței de la Ghelăuza. În special, Starinschi aduce exemplul portalului 10TV care informează în titlu că „primărița a fost bătută pentru că nu aderă la Partidul Democrat”, însă în textul știrii folosește secvența deja luată în ghilimele. Purtătorul de cuvânt al CNA a calificat asemenea abordare drept una manipulatorie, care denotă lipsa de profesionalism a jurnaliștilor.

„O PRIMĂRIȚĂ, bătută pentru că nu aderă la Partidul Democrat !Aşa arată titlul ştirii. Când se deschide ştirea, cuvântul „bătută” este deja luat între ghilimele. Aşa ori altfel, opinia mea, care poate fi greşită, avem situaţia unei manipulări grosolane. Nu mai vorbesc despre pozele puse alături. Pe nimeni nu mai interesează dacă e adevărat sau nu… Chiar dacă nu s-a dat o reacţie, în ştire deja „s-a pronunţat sentinţa”. Dar asta, desigur, nu va fi nici criticat şi nici măcar luat în seamă.

Trist. Foarte trist. Şi ne mai indignăm că politicienii sunt aşa cum sunt. Şi noi? Noi cum suntem?”, a scris Starinschi pe pagina sa de Facebook.

10tv a făcut știrea în baza unei postări pe Facebook a purtătorului de cuvânt al PLDM, Ion Terguță. Acesta a scris că primarul de la Ghelăuza ar fi chemat la sediul PDM, dar a refuzat să adere la partid.

Este de precizat că autorul nu a încercat sa obțină și poziția Partidului Democrat din Moldova despre aceste acuzații.

foto: unimedia.md

You may also like

Comments are closed.

By