SONDAJ // Plahotniuc, printre politicienii apreciați pentru lucrurile concrete făcute pentru cetățeni și țară în ultimii doi ani

sondaj

Igor Dodon, Pavel Filip și Vlad Plahotniuc sunt politicienii care în ultimii doi au făcut lucruri concrete pentru țară și cetățeni. Aceștia au fost nominalizați de respondenții care au participat la cel mai recent sondaj al IMAS.

Astfel, 16,6% dintre participanții la cercetare sunt convinși că președintele Igor Dodon a făcut lucruri în beneficiul Republicii Moldova. Premierul Pavel Filip a fost nominalizat de 8%, liderul PDM, Vlad Plahotniuc – de 6,5% dintre cei chestionați, 2,5% dintre persoanele chestionate cred că Maia Sandu a făcut lucruri concrete pentru țară și oameni, iar unul din 50 a optat pentru Andrei Năstase.

În același timp, cetățenii așteaptă de la politicieni și partide pași și acțiuni concrete pentru a ajuta oamenii, majorarea salariilor și respect. Astfel, la întrebarea deschisă ce ar trebuie să facă sau să spună un partid sau politician pentru a le câștiga voturile, 15,1 la sută dintre persoanele chestionate au menționat acțiuni/fapte concrete. 6,6% așteaptă ajutor de la politicieni și partide, aceeași pondere este pentru majorarea salariilor, iar 6% vor respect din partea politicului. Printre alte lucruri pe care cetățenii le așteaptă de la politicieni sunt: transparența, îndeplinirea promisiunilor, îmbunătățirea condițiilor de trai, combaterea corupției, locuri de muncă, etc.

Barometrul socio-politic a fost realizat de IMAS în perioada 16 februarie – 6 martie pe un eșantion de 1099 de respondenți din 76 de localități din toată țara. Marja de eroare este de +/-3%.

You may also like

Comments are closed.

By