Situaţia în Chișinău, ca urmare a condiţiilor meteo

img

Primăria Chişinău informează că de dimineaţă traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 99 de autobuze.

Pe parcursul nopţii, ÎM Regia „Exdrupo” a acţionat cu 38 de utilaje la deszăpezirea străzilor şi a împrăştiat 533 de tone de material antiderapant şi 47 de tone de sare. S-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. Au fost curăţate şi zonele adiacente instituţiilor publice – şcoli, grădiniţe şi spitale.

Regia locativ-comunală a intervenit cu 37 de utilaje la curăţarea trotuarelor şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. La moment, la nivelul oraşului circa 500 de muncitori curăţă staţiile de aşteptare a transportului public şi trecerile pietonale.

Persoanele fizice şi agenţii economici sunt rugați să-şi cureţe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

You may also like

Comments are closed.

By