9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Silvia Radu planifică să atragă cât mai multe investiții în mun. Chișinău

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În primărie sunt foarte multe paralelisme, foarte mulți oameni responsabili de aceleași domenii, iar în final nu se lucrează în direcțiile respective. De această părere este Silvia Radu, primarul interimal al municipiului Chișinău, care susține că pentru rezolvarea acestei probleme este nevoie de un amplu proces de optimizare. La fel aceasta și-a pus în plan să atragă cât mai multe investiții în capitală, de la băncile internaționale, dar și prin intermediul parteneriatelor public-private.

„În primul rând, structura este mult prea stufoasă pentru a continua în felul în care este; sunt mult prea multe paralelisme între direcții și secțiile primăriei. Spre exemplu, avem mai multe organisme municipale care se ocupă de aceeași problemă și nu există un mecanism de control asupra tuturor celor care se ocupă cu aceeași problemă. Vă dau un exemplu – parcurile din municipiul Chișinău sunt în responsabilitatea „Spațiilor verzi”, mai avem o întreprindere, „Gestiunea parcurilor”, la fiecare pretură avem câte cinci persoane care se ocupă de problema parcurilor și mai avem alte structuri în primărie care la fel mai mult sau mai puțin au atribuție la gestiunea pacurilor. Și la urmă avem parcuri care sunt într-un dezastru total și nimeni nu știe cine de fapt este primul responsabil și are prima obligație de a avea grijă de parcuri”, susține Silvia Radu.

Aceasta spune că planifică să atragă investiții în oraș. Potrivit primarului interimar, în prezent au loc negocieri cu băncile internaționale, cu agenții economici din țară și de peste hotare pentru a iniția diverse proiecte investiționale. În tot acest proces, Radu spune că cel mai importantă este asigurarea transparenței, ca toate lucrările să fie realizate în interesul cetățenilor și nu a funcționarilor.

„Discutăm acum cu băncile internaționale pentru a atrage investiții în municipiul Chișinău. La fel discutăm și avem proiecte de parteneriat public-privat cu sectorul privat atât din Republica Moldova, cât și din afara țării și sunt convinsă că atunci când se dorește de a găsi o soluție pentru investiții, ea este posibilă. Este doar necesar ca aceste soluții să fie transparente și în interesul locuitorilor Chișinăului și nicidecum în interesul unui sau altui reprezentant al primăriei sau reprezentant al Consiliului municipal Chișinău, lucru care s-a petrecut până nu demult la noi în oraș. Și la fel sunt rezerve la capitolul eficiența gestiunii în interiorul întreprinderilor și în interiorul însăși al primăriei. Atunci când nu se încearcă de a cumpăra un creion la zece prețuri, ci se cumpără creionul la un cost de piață și nicidecum de patru ori mai scump”, adaugă Silvia Radu, citează hotnews.md.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img