Silvia Radu, mesaj către șoferii care nu au roți de iarnă la mașini: Nu ieșiți în trafic, îngreunați lucrările de deszăpezire și puneți pe alții în pericol

iarna zapada politia transport.jpg8

Primarul general interimar, Silvia Radu, le cere șoferilor care nu și-au echipat mașinile cu anvelope de iarnă să le lase parcate. Pe lângă faptul că ei prezintă un pericol în trafic, ei îngreunează și lucrările de deszăpezire. Primarul afirmă că mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate în această dimineață.

„Ne sunt semnalate tot mai multe cazuri în care apar probleme din cauza că în trafic circulă mașini care nu sunt echipate cu roți de iarnă. Șoferii acestor autoturisme sunt rugați insistent să nu mai iasă în trafic sau să le echipeze pentru iarnă, înainte să iasă în oraș cu ele. Ei îi pun în pericol pe ceilalți participanți la trafic, se pun în pericol și pe ei, dar îngreunează și lucrările de deszăpezire. Dincolo de eforturile pe care le facem pentru a se putea circula în siguranță în capitală, e important să eliminăm și genul acesta de probleme”, a scris Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Cu recomandări asemănătoare a venit și Inspectoratul Național de Patrulare, care anunță că, deși majoritatea traseelor sunt practicabile, carosabilul rămâne lunecos pe unele porțiuni. Iată de ce INP îndeamnă șoferii să nu conducă cu viteză excesivă, să păstreze distanța, să nu pornească la drum fără ca automobilul să fie echipat corespunzător și să nu frâneze sau să vireze brusc.

Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Nerespectarea acestei prevederi atrage amenzi de peste 1000 de lei, notează today.md.

You may also like

Comments are closed.

By