Serafim Urechean, despre candidații pentru Primăria Chișinău: Sigur va avea șanse Silvia Radu

Serafim-Urechean-030615

Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, are șanse să câștige alegerile pentru Primărie, dacă va decide să candideze. De această părere este fostul primar al Chișinăului și ex-președinte al Curții de Conturi, Serafim Urechean. Despre candidații anunțați până acum, Urechean spune că nu vor aduce nimic bun. Opiniile au fost exprimate într-un interviu pentru portalul tribuna.md.

”Vor participa mulți. Eu cred că anul acesta vom avea vreo 15 candidați la șefia capitalei, dacă nu mai mulți, dar șanse reale… Sigur va avea șanse Silvia Radu, dacă va candida, independent, cu susținerea unor formațiuni politice. De altfel, să nu ne facem morţi în popușoi – ştim cine a promovat-o în această funcție. Eu mă uit așa, de bine de rău, se implică profund în activitate. Vom vedea”, a spus fostul edil.

Comentând șansele lui președintelui PPDA, Andrei Năstase și ale vicepreședintelui PL, Valeriu Munteanu, Urechean spune că sunt candidați extra-politizați, din care va fi ”folos zero”.

”Toți acei gentlemeni care şi-au declarat până la ziua de astăzi intențiile de a candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău, sigur că nimic bun nu vor aduce. O să vă spun de ce. Fiindcă cei care și-au anunțat până astăzi intențiile de a candida la funcția de primar, chiar dacă în caz că unul va fi ales, sigur că după alegerile acestea din primăvară, ei se vor implica cu pânzele desfăcute în alegerile parlamentare de la finele anului. Deci, folos zero din alegerea unui primar extra-politizat”, a conchis Urechean.

Totodată, Urechean este sceptic și că partidele pro-europene vor fi în stare să desemneze un candidat comun.

”Eu cred că dreapta, ca întotdeauna, nu vor găsi numitor comun pentru a se consolida în jurul unui candidat, dar dacă se vor consolida, dacă vor avea un candidat unic, ceea ce este exclus din start, totuși șansele nu sunt chiar atât de mari”, opinează fostul primar de Chișinău.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By