Salvatorii din nou în alertă // Pentru sudul țării a fost emis cod galben de ninsori puternice

iarna ninsoare, transport

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va funcționa într-un regim sporit pentru a monitoriza situația din țară. Meteorologii au emis pentru astăzi cod galben de ninsori puternice în sudul țării.

Conducerea IGSU a dispus, în cadrul ședinței operative, crearea a trei direcții de monitorizare și patrulare a traseelor cu pericol de înzăpezire. Salvatorii și pompierii vor merge pe drumurile din Cimișlia – Comrat – Taraclia, Hâncești – Leova, dar și Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă pentru a acționa în caz de blocare și derapare a mijloacelor de transport.

Mai mult, în partea de sud a țării vor fi formate celule de criză în Direcțiile Situații Excepționale Cahul și Comrat, unde responsabilii vor lua decizii pentru a ajuta oamenii în caz de necesitate.

Potrivit informațiilor IGSU din subdiviziunile teritoriale, la moment nu sunt înregistrate trasee și drumuri blocate, iar în partea de sud a țării se circulă în condiții de iarnă.

Oamenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților și să nu pornească la drum nepregătiți. Conducătorii auto sunt rugați să evite deplasările în partea de sud a țării, iar dacă acestea nu pot fi evitate să fie echipați corespunzător cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată și lanțuri. În situații de risc persoanele pot apela de urgență la serviciile 901, 902 și 903.

Screenshot_1

You may also like

Comments are closed.

By