Poliția atenționează! Mesaj periculos pe Viber

33_main

La 12 martie 2018, mai mulți abonați al operatorilor de telefonie mobilă din Republica Moldova au primit prin intermediul aplicațiilor „Viber” mesaje cu conținut de anunț despre comercializarea drogurilor și al armamentului. Totodată, cu descrierea modalităților de achiziționare a acestor obiecte interzise în circuitul liber și utilizarea aplicației „Telegram” în procesul de comunicare cu distribuitorii care efectuează comenzile.

Poliția investighează acest caz, precum și cazurile similare sesizate anterior care au ca metodă de comercializare a obiectelor interzise utilizarea internetului și a platformelor electronice de comunicare. La fel, poliția verifică versiunea referitor la obținerea frauduloasă a datelor cu caracter personal și al telefoanelor de contact de către persoanele neidentificate până la moment care au expediat aceste mesaje.

Ca urmare a investigațiilor petrecute a fost stabilit că, un grup de persoane neidentificate până la momentul de față de organele de drept, posibil aflate în locurile de detenție, au creat o schemă de escrocherie prin propunerea de a procura diferite obiecte, inclusiv și din categoria celor interzise de lege în circuitul liber, percepând plăți electronice de la cumpărători însă obiectul achitat nefiind livrat acestora. Bănuiții solicită ca prețul obiectului comandat să fie achitat electronic prin terminale de plată, utilizând în acest sens sisteme de plată QIWI, B-Pay și altele. Odată ce banii sunt percepuți de la client aceștia sunt transferați pe alte conturi din străinătate iar cumpărătorii rămân fără produsul achitat.

În cazul în care ați întâmpinat astfel de cazuri, contactaţi linia fierbinte a Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații 37360602442, 02293-04-19, pagina de Facebook „https://www.facebook.com/directia.antidrog”.

You may also like

Comments are closed.

By