Plahotniuc: Mâine va fi lansat oficial programul „Prima casă”

prima-casa-2016

Programul ”Prima Casă” va fi lansat, oficial, mâine, a anunțat președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Potrivit liderului PD, un grup de experți se ocupă de extinderea programului care să ofere facilităţi suplimentare pentru funcţionarii publici.

”Prin aceste facilități, vrem să-i încurajăm să rămână în sistemul bugetar. Totodată, extensia programului ”Prima Casă” va constitui un motiv suplimentar pentru tinerii care doresc să se angajeze în instituțiile statului”, a declarat Plahotniuc.

Programul ”Prima Casă” a fost aprobat de Parlament la sfârșitul anului trecut.

Persoanele care doresc să procure o locuință prin intermediul acestui proiect trebuie să nu depăşească vârsta de 45 de ani la momentul solicitării creditului ipotecar, să fie cetățean al Republicii Moldova, angajat în ţară și să dispună de venituri din surse oficiale.

Plata lunară achitată sub formă de rată la credit, dobânda și comisionul de garantare nu va depăşi 50% din veniturile oficiale nete comulative ale familiile acestuia. La stabilirea valorii veniturilor sunt acceptate și veniturile oficiale ale rudelor de gradul I, însă soțul sau soția persoanei care va aplica nu trebuie să dețină în proprietate exclusivă o locuință și să nu aibă în derulare un credit ipotecar pentru procurarea unei locuințe.

Statul va garanta 50% din soldul creditului.

You may also like

Comments are closed.

By