3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Pavel Filip a cerut mobilizare maximă, inclusiv tehnica și efectivul Armatei Naționale

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Premierul Pavel Filip a convocat în seara zilei de azi ședința celulei de criză, în legătură cu ninsorile abundente. Șeful Executivului a solicitat mobilizare maximă din partea tuturor administrațiilor publice și echipelor specializate.

„Oamenii trebuie să fie informați, astfel încât toți să cunoască care drumuri sunt blocate, care sunt practicabile, de asemenea care sunt prognozele în continuare, iar serviciile de urgență trebuie să fie accesibile continuu”, a menționat prim-ministrul.

La fel, premierul a cerut să mobilizeze efectivul din subordine şi tehnica specială din dotarea Armatei Naţionale, pentru a participa la lucrările de deszăpezire şi deblocare pe drumurile naţionale.

Astfel, militarii Batalionului 4 antiaerian de la Căuşeni cercetează traseul Ştefan Vodă – Tudora – Palanca şi vor interveni în caz de necesitate pentru a scoate maşinile blocate în nămeţi. Infanteriştii din Brigada „Moldova” de la Bălţi se află pe traseul M14 spre Chişinău, în timp ce militarii Brigăzii „Ştefan cel Mare” – pe traseele Truşeni-Leuşeni şi Truşeni-Vadul lui Vodă.

Polițiștii, salvatorii și carabinierii vor patrula drumurile pe care se circulă mai greu: Chișinău – Căușeni – Anenii Noi – Varnița, Chișinău – Leușeni, precum și Chișinău – Călărași – Ungheni, pentru a acorda ajutorul necesar.

Potrivit informațiilor prezentate, toate drumurile din țară sunt practicabile, o situație mai dificilă fiind atestată în centrul și sudul țării. Salvatorii și pompierii au deblocat 16 mijloace de transport de pe traseele spre orașele Hâncești, Cahul și Comrat.

Persoanele aflate în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902 și 903.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img