NEREGULI la magazinul Cvin de la Botanica: condiții antisanitare și produse expirate // ANSA a retras 100 kg de semifabricate

ansa_logo2

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat un control inopinat la secția de preparare a bucatelor culinare de la magazinul Cvin, amplasat pe strada Independenței 3/1 din Chișinău. În urma verificărilor, inspectorii ANSA au retras 100 kilograme de semifabricate și au emis prescripții de înlăturare a neconformităților existente, urmând a fi întocmit un proces verbal de contravenții.

Printre încălcările depistate se numără nerespectarea normelor sanitare și de igienă (utilizarea ustensilelor și utilajelor murdare cu un grad avansat de uzură, slaba igienizare a încăperilor de producere, nerespectarea elementară a condițiilor de menținere a igienei personale), ignorarea normelor de vecinătate la păstrarea produselor alimentare, lipsa marcajului ce ar indica data și termenul de păstrare a semifabricatelor și produselor finite. Produsele culinare se comercializează cu termen de valabilitate expirat. Printre alte încălcări depistate este și nerespectarea regimului termic de păstrare a produselor finite și semifabricate.

Administrația magazinului a fost prevenită că, în caz de tergiversare a înlăturării neregulilor depistate, activitatea secției de semifabricate va fi suspendată.

De la începutul lunii curente, inspectorii din subdiviziunile teritoriale ANSA au efectuat controale inopinate și programate la 82 de magazine alimentare.

You may also like

Comments are closed.

By