16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Năstase, pe cale să repete isprava unuia dintre finanțatorii săi. Acum 15 ani, Viorel Țopa a luat 7800 de voturi la alegerile din Capitală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, calcă pe urmele unuia dintre finanțatorii partidului pe care îl conduce, Viorel Țopa, care a candidat și el pentru funcția de primar al Capitalei.

Se întâmpla acum 15 ani, Țopa fiind înaintat la alegerile locale din Chișinău de către Blocului electoral a ”PSD-PSL”. Rezultatele actualului finanțator al PPDA au fost însă destul de slabe. În primul tur de scrutin, Țopa acumulat 7,809 de voturi valabil exprimate, adică puțin peste 3 la sută din totalul voturilor, care au pus capăt carierei sale politice.

Andrei Năstase, care conduce un partid creditat în sondaje cu un procent încredere din partea cetățenilor și-a anunțat astăzi decizia de a candida pentru funcția de primar al capitalei. Decizia sa a fost comentată rece de partenerii săi de proteste. PLDM și-a exprimat nedumerirea în privința grabei cu care a fost luată decizia lui Năstase. Iar reprezentanții Maiei Sandu au spus că își vor expune poziția doar după ce Comisia Electorală Centrală va stabili data alegerilor în Chișinău.

sursa: democracy.md / foto: privesc.eu

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img