Năstase își anunță candidatura la niște alegeri care nu au fost fixate și înainte să finalizeze consultările cu Maia Sandu

nastase

Partidul Liberal-Democrat din Moldova califică drept grăbită decizia PPDA de a-l înainta pe Andrei Năstase pentru funcția de primar al capitalei. Într-un comentariu oferit portalului Agora, deputatul PLDM Tudor Deliu se arată nedumerit de graba în care s-a luat această decizie, în contextul în care data scrutinului anticipat din Chișinău nu a fost încă anunțată.

„Noi susținem forțele pro-europene și pro-democratice. Totodată, eu cred că partidul Platforma DA s-a grăbit să vină cu acest anunț, deoarece data alegerilor în municipiul Chișinău încă nu a fost stabilită. Nu înțeleg de ce e atâta grabă. Noi vom analiza situația în partid și vom lua o decizie finală mai târziu”, a declarat deputatul Tudor Deliu.

Amintim că astăzi, în cadrul unei conferințe de presă Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” l-a înaintat candidatura lui Andrei Năstase la funcția de primar al capitalei. Fruntașii PPDA au declarat că Năstase ar fi cel mai potrivit candidat unic al opoziției pentru primăria Chișinău. Totodată Năstase a declarat jurnaliștilor că a informat-o pe Maia Sandu despre intenția sa și i-a solicitat susținerea în acest sens.

Partidul Acțiune și Solidaritate nu a comentat, deocamdată, decizia lui Năstase.

Decizia PPDA nu a fost una neașteptată, întrucât această mișcare a PPDA se vehicula des în presa de la Chișinău, însă era privită sceptic, dat fiind ”scheletele din dulapul lui Năstase”. Într-una din emisiunile sale, liderul mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, spune îl numește pe Năstase „prostul satului” și afirmă că șansele lui de a ajunge primar sunt minime.

„Cu tot sprijinul pe care i l-ar acorda Maia Sandu, prostul satului ar lua un procent infim de mic la alegeri”, spunea Sergiu Mocanu.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By