„Moldovagaz” nu a primit sesizări din partea „Gazprom” cu privire la sistarea furnizării gazelor naturale către R. Moldova

Gazprom

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că SA „Moldovagaz” nu a primit sesizări din partea SAP „Gazprom” cu privire la sistarea furnizării gazelor naturale către Republica Moldova și a tranzitului de gaze rusești în țările regiunii balcanice și Turcia.

Precizarea vine în contextul declarației „Gazprom”, apărută în mass-media, privind întreruperea relațiilor contractuale cu NAK „Naftogaz Ukrainî”.

„Sistemul de aprovizionare cu gaze al Republicii Moldova și de tranzit prin culoarul transbalcanic funcționează în regim normal și sigur”, menționează Ministerul.

Într-un comunicat de presă, „Moldovagaz” dă asigurări că livrările de gaze naturale către consumatorii din Republica Moldova nu vor fi perturbate și vor fi realizate în volume depline, conform contractului existent.

„La adresa SA „Moldovagaz” nu a parvenit nicio înștiințare din partea SAP „Gazprom” cu privire la eventuala sistare a furnizării gazelor naturale către Republica Moldova sau careva schimbări în contractul existent.

Respectiv, sistemul de gaze al Republicii Moldova funcționează în regim normal, iar „Moldovagaz” va asigura și în continuare furnizarea fiabilă a gazelor naturale către consumatorii finali”, precizează furnizorul.

„Moldovagaz” deține contracte cu „Gazprom” de furnizare a gazelor naturale către consumatorii Republicii Moldova și tranzitarea acestora pe teritoriul țării, valabile până la sfârșitul anului 2019.

You may also like

Comments are closed.

By