9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

MOLDOVA SE IMPLICĂ ÎN SCANDALUL DIPLOMATIC // Chișinăul expulzează trei diplomați ruși!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat astăzi pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametshin și i-a adus la cunoştinţă conţinutul Notei Verbale, prin care, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, trei diplomați din cadrul misiunii sunt declaraţi persona non grata. Aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 7 zile.

Decizia autorităților Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

Amintim că fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa au fost otrăviți, la începutul acestei luni, într-o suburbie a Londrei, cu o substanță neurotoxică, numită ”Novichok”. Autoritățile Marii Britanii suspectează că responsabilitatea pentru atac îi revine Rusiei și a expulzat 23 de diplomați ruși.

Consiliului European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există o altă explicație plauzibilă.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img