Luare de OSTATICI într-un supermarket din Franța // Un bărbat a tras mai multe focuri de armă: sunt victime

43101389_303

UPDATE // Bilanţul anunţat de preşedintele Franţei este de trei morţi şi 16 răniţi.

UPDATE // Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile din sudul Franţei.

UPDATE // Presupusul autor al atacului din Franţa se numea Redouane Lakdim şi avea 26 de ani.
Individul locuia în Carcassonne şi era cunoscut pentru infracţiuni minore de drept comun. Bărbatul a fost îmușcat.

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket din orăşelul francez Trebes, a anunţat, Ministerul francez de Interne, citat de Reuters. Cel puţin o persoană a murit în acest atac.

Incidentul are loc la într-un oraș din sudul Franței, în apropiere de granița cu Spania. Deocamdată nu este cunoscut numărul oamenilor care sunt prinși în interiorul supermarketului.

”Din păcate, avem informaţii despre o persoană sau două care ar fi decedat, însă nu putem să trimitem un doctor înauntru”, a declarat Jean-Valéry Letterman, comandant al Jandarmeriei franceze.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, agresorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici, citează rtv.net.

Din primele informații, se pare că măcelarul supermarketului a fost ucis.

Bărbatul posedă mai multe arme, inclusiv o grenadă. Acesta ar fi strigat de mai multe ori ”Dreptate pentru Siria! Dreptate pentru Siria”, scrie evz.ro.

Forţele speciale de Poliţie au ajuns la supermarketul ”Super U”. Prefectura din Aude a anunţat pe Twitter că în zona supermarketului are loc o amplă operaţiune a forţelor de securitate şi i-a îndemnat pe oameni să evite zona pentru a facilita accesul forţelor de securitate.

Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic, notează Mediafax.

You may also like

Comments are closed.

By