Liberalii au părăsit sala de ședințe a Parlamentului „până nu se face unirea”. Lupu: Să le spunem adio, n-o să-i mai vedem niciodată

pl

Fracțiunea Partidului Liberal a părăsit, astăzi, sala de ședințe a Parlamentului. Aceștia s-au arătat nemulțumiți că președintele Legislativului, Andrian Candu, a refuzat să supună votului solicitarea PL prin care se dorea organizarea unei ședințe, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Supărat, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că fracțiunea nu va participa la ședințele în plen până când nu se va face unirea.

„În semn de protest, părăsim ședința plenară și nu revenim pînă cînd nu se face unirea”, a declarat Ghimpu.

Declarația i-a amuzat pe unii deputați și le-au spus adio, ba chiar au vrut să țină și un minut de reculegere, în glumă.

„Așa cum unirea nu se va face niciodată, înțelegem că ne-au părăsit pentru totdeauna. Domnul Voronin propune și un minut de reculegere. Să le spunem adio pentru că n-o să-i mai vedem în această sală”, a spus deputatul Marian Lupu.

„Lupu-i puternic cât îi tânăr, dar când îmbătrânește se face iepure”, a spus replică Mihai Ghimpu.

Liderul PL a mai adăugat că vor organiza ședința solicitată în altă parte.

„Ce era criminal dacă se organiza o ședință unde să se spună că acum 100 de ani a avut loc unirea Basarabiei cu România. Cum să mergem înainte, dacă nu recunoaștem istoria? Era corect ca Parlamentul să convoace ședința festivă, dar nu s-a dorit. Ei sunt surzi și muți”, a declarat Ghimpu pentru presă.

You may also like

Comments are closed.

By