INVESTIGAȚIE // Afacerea de milioane a lui Caramalac! Oamenii săi sustrăgeau sume impunătoare de bani din bancomatele mai multor bănci din lume

karamalak crime moldova

Autoritățile române au deconspirat recent o grupare criminală specializată în sustragerea banilor din bancomate, din care făceau parte și moldoveni. O investigație realizată de IMPACT TV arată că în spatele grupării, care activa cu succes în mai multe țări ale lumii, stă interlopul Grigore Caramalac, care se ascunde la Moscova de justiția din Moldova. Acesta controlează gruparea printr-un interpus.

„Gruparea este coordonată de către interlopul Gheorghe Nazaruc alias Jora, el fiind mâna dreaptă a hoţului în lege Grigore Caramalac alias Bulgaru. Nazaruc, mai deţine un paşaport moldovenesc în care figurează cu numele Gheorghe Chelmescu, şi un paşaport eliberat de către autorităţile de la Moscova, în care apare oficial cu numele de Gheorghi Orlov”, scriu autorii investigației.

Potrivit IMPACT TV, grupul infracțional și-a început activitatea în Rusia, unde a sustras din bancomate, prin intermediul unui program electronic, circa 10 milioane de euro. După succesul din Rusia, aceștia și-au continuat activitatea în Malaesia (2 milioane euro), Germania (250 mii euro), România (800 mii euro), Taiwan, Azerbadjan, Belarus și Tadjikistan. În Taiwan grupul a suferit un eșec, iar unii dintre membrii acestuia au fost reținuți de oamenii legii. Printre cei arestați se număra și moldoveanul Mihail Colibaba – un apropiat de-al liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a participat activ la campania electorală a acestuia. Anume Colibaba a comunicat oamenilor legii, potrivit autorilor investigației, despre faptul că în spatele grupului infracțional se află mâna dreaptă a lui Caramalac.

”După reţinerea şi condamnarea lui Mihail Colibaba în Taiwan, a fost format un grup de anchetă, format din reprezentaţi ai Europol, Republicii Moldova, României, Belarusului, Bulgariei, din Taiwan care l-ar fi audiat pe Colibaba, iar ultimul le-a declarat cu lux de amănunte cum activează gruparea, cine sunt membri, dar şi cine stă în spatele grupării”, se arată în investigație.

Oamenii legii i-au identificat pe toţi membrii grupării care furau bani din bancomate și au stabilit că dintre ei 27 sunt moldoveni, majoritatea originari din Bălţi, șapte sunt cetăţeni ruşi, trei – letoni, doi români, dar şi un marocan, un francez, un estonian, un belarus şi un australian. Unii dintre ei au fost reţinuţi de către autorităţile țărilor în care au fost comise atacurile, iar restul sunt anunţaţi în căutare internaţională.

foto: crimemoldova.md

You may also like

Comments are closed.

By