7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Igor Dodon nu-și mai poate stăpâni bucuria privind alegerile din Chișinău. Le vrea cât mai repede

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Igor Dodon își stăpânește cu greu bucuria privind desfășurarea alegerilor locale anticipate în Chișinău. Acesta a anunțat astăzi că a avut o întrevedere cu președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, cu care a discutat subiectul scrutinului care urmează să fie loc. Dodon spune că va insista asupra organizării alegerilor locale în termenii stabiliți de lege și că își dorește ca tot atunci să aibă loc și alegerile parlamentare anticipate.

„Am abordat subiecte cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor locale, dar și a celor parlamentare, preconizate pentru anul curent. În acest context, menționez că alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare, și să aibă loc pe data de 20 mai, curent, iar orice tentativă de a le amâna, sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective – este condamnabilă”, a scris președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată acesta spune că argumentul adus de CEC privind lipsa banilor prevăzuți în buget pentru scrutinul local nu este unul valid. În acest context Igor Dodon vine cu amenințări adresate majorității parlamentare și îndeamnă la organizarea alegerilor parlamentare anticipate în aceeași zi cu scrutinul local.

„Dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, în contextul organizării și desfășurării alegerilor, soluția optimă, în acest sens, este organizarea alegerilor locale pe 20 mai, împreună cu alegerile parlamentare anticipate. Acest lucru ar permite economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept și a unei democrații în spiritul și buchea legii”, a adăugat președintele Dodon.

sursa: today.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img