Guvernul a alocat aproape un miliard de lei pentru reparația drumurilor în 1242 de localități

drum ocolire ungheni

Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prinde contur. Guvernul a aprobat astăzi două hotărâri pentru a pune în aplicare inițiativa dată. Este vorba despre programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și programul de reparație periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi. Astfel, documentele prevăd că pentru reabilitarea drumurilor va fi alocat un buget de peste 972 milioane de lei, iar lucrări de reparație vor se vor desfășura în peste 1200 de sate. 

„În anul 2018, conform Legii Bugetului de Stat au fost alocate 972 de milioane de lei. Din acestea, pentru întreținerea și reparația drumurilor publice vor fi alocate peste 822 de milioane de lei. Inclusiv pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație în intravilanul localităților care sunt traversate de drumuri naționale se propun a fi direcționate aproape 492 de milioane de lei. Programul de reparație periodică a drumurilor locale și comunale are drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație prin localitățile țării. O bună circulație a transportului va îmbunătăți schimburile comerciale și investițiile productive, va crește mobilitatea forței de muncă în localitățile rurale. În 2018 se va îmbunătăți calitatea infrastructurii drumurilor în majoritatea localităților din Republica Moldova și anume în 1242 localități”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. 

Amintim că despre lansarea programului național „Drumuri bune pentru Moldova” a anunțat președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Liderul democraților a precizat că este cel mai ambițios proiect de infrastructură de la Independență până în prezent, iar de drumuri reparate vor beneficia toate satele, indiferent de preferințele politice ale primarilor sau locuitorilor acestora. 

Din anul viitor, proiectul urmează să fie extins la nivelul drumurilor din centrele raionale.

You may also like

Comments are closed.

By