Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, REȚINUT

AA5129DC-ABCD-4D0F-B1E4-D17227C59FCF

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut de poliţie, în scandalul finanţării campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2007.

Nicolas Sarkozy a fost plasat în custodie la sediul poliţiei judiciare din Nanterre (Hauts-de-Seine), în cadrul anchetei privind finanţarea din Libia a campaniei prezidenţiale din 2007, anunţă Reuters, citând o sursă judiciară.

Este prima dată când Sarkozy a fost audiat pe această temă de când o anchetă judiciară a fost deschisă în aprilie 2013 şi a fost încredinţată mai multor judecători de instrucţie din centrul financiar din Paris.

De la publicarea, în mai 2012, de către site-ul Mediapart a unui document libian care prezintă fonduri trimite de fostul preşedinte libian Muammar Gaddafi pentru campania lui Nicolas Sarkozy, investigaţiile judecătorilor au făcut progrese considerabile, întărind suspiciuni cu privire la finanţarea primită de fostului şef de stat al Franţei.

În noiembrie 2016, cel care a intermediat afacerea, Ziad Takieddine, a spus că a livrat 5 milioane de euro în numerar de la Tripoli la Paris, între sfârşitul anului 2006 şi începutul anului 2007, şi i-a dat lui Claude Gueant, fost ministru de Interne. Informaţile au fost confirmate în 20 septembrie 2012 de Abdullah Senussi, fostul director al serviciului militar de informaţii al regimul Gaddafi în faţa procurorului general al Consiliului naţional de tranziţie din Libia, informează adevarul.ro.

Până în prezent, Sarkozy a respins toate acuzaţiile de finanţare ilicită a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2007, scrie Agerpres.

You may also like

Comments are closed.

By