Filtrul de integritate al PAS a dat greș! În partidul Maiei Sandu s-au regăsit PLDM-iști implicați în scheme de delapidare a banilor publici // DOC

screenshot_11

Încă din momentul formării Partidului „Acțiune și Solidaritate”, lidera acestuia, Maia Sandu, a declarat că în partid nu se vor regăsi persoane dubioase, a căror integritate e sub semnul întrebării. În realitate, însă, așa-numitul „filtru de integritate” al PAS se pare că s-a defectat, iar în partid au ajuns foști membri ai PLDM, suspectați de delapidări a banilor publici. Despre aceasta relateză bloggerul Anatolie Chirilov, care aduce mai multe probe privind ilegalitățile comise.

„Pulisca Liliana, consilier în Consiliul orăşenesc Vatra de pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova din 2012 este unul din exemplele reale de adăpostire a infractorilor în rândurile PAS. Noua susținătoare/membră a PAS, având școala lui Filat de a fura din banii statului, s-a folosit de funcția pe care o avea de șef al ÎMSP Centrul de Sănătate din or.Vatra pentru a-și angaja familia la serviciu, în așa mod fiind angajată atât soțul Mihail Pulisca, ex-angajat al IP Strășeni al IGP al MAI, cât și pe fiica sa”, scrie Chirilov.

Mai mult, o investigație arată că pe lângă angajarea membrilor familiei sale, Lilia Pulisca a încălcat de mai multe ori Regulamentul privind salarizarea, oferind noilor angajați mai mulți bani decât se cuvine.

„În cadrul aceleași inspecții s-a constatat, că remunerarea personalului de conducere a fost efectuată cu încălcare procedurii prevăzute de Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încădrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală și anume salariul de funcție, sporurile la salariu, acordarea premiilor și ajutorului material personalului de conducere. În așa mod, în perioada dată a fost calculat și achitat neregulamentar salariul personalului de conducere al Centrului în sumă totală de 925,1 mii lei”, mai scrie bloggerul.

Este de menționat că fiica Liliei Pulisca, la fel angajată în cadru aceleiași instituții, este coordonatoare a departamentelor organizației de femei a Partidului Acțiune și Solidaritate.

andr-l-1

andr-l-2

andr-l-3

andr-l-4

andr-l-5-1

andr-l-5-2

mihai-1

mihai-2

mihai-3

mihai-4

mihai-5

mihai-6

mihai-7

mihai-8

You may also like

Comments are closed.

By