Evacuare de urgență dintr-un centru comercial din Capitală! Pompierii au testat cum funcționează alarma de incendiu (VIDEO)

29598067_2041085289253584_3187127474733388210_n

Astăzi zeci de persoane s-au evacuat dintr-un centru comercial din strada Negruzzi 2/4 din capitală. Oamenii au ieșit pe căile de evacuare după ce sistemul de semnalizare la incendiu s-a declanșat.

Pompierii au atras atenția dacă acțiunile responsabililor de securitatea antiincendiară sunt întreprinse în conformitate cu normele de rigoare. Mai mult, angajații IGSU au monitorizat accesul spre căile de evacuare, dar și modul în care vizitatorii centrului comercial se grăbeau să iasă.

Exercițiul a avut drept scop verificarea stării de pregătire a centrului de agrement în caz de declanșare a unui incendiu.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va monitoriza desfășurarea aplicațiilor în toate obiectivele cu menire socio-culturală.

Potrivit deciziei Premierului Republicii Moldova, în scurt timp va fi creat un grup mixt de lucru prin care Agenția de Siguranță Tehnică IGSU și IGP vor organiza acțiuni de verificare a spațiilor de agrement în vederea evaluării siguranției antiincendiare.

Amintim că verificările au loc în contextul incendiului care a avut loc într-un centru comercial din orașul Kemerovo din Rusia. În urma acestuia, 64 de persoane au murit. În cadrul ancheteie, s-a constatat că ușile de urgență erau blocate, iar sistemul de alarmă nu a funcționat.

You may also like

Comments are closed.

By