DESCINDERI la Otaci și Vălcineț // Perfectau documente falsificate, printre care procuri și asigurări auto Carte Verde

vama Otaci frontiera m24

foto arhivă: moldova24.info (punctul de trecere a frontierei Otaci)

Mai multe acte cu semne vădite de falsificare și tehnică de calcul, în care erau păstrate alte documente contrafăcute, au fost ridicate la sfârșitul săptămânii trecute în rezultatul unor percheziții domiciliare. Descinderile s-au realizat în cadrul examinării cauzei penale privind confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligații, săvârșite referitor la un document de importanță deosebită.

Polițiștii de frontieră ai Direcției regionale NORD, sub conducerea Procuraturii Ocniţa, au efectuat cinci percheziții în oraşul Otaci şi satul Vălcineţ, raionul Ocniţa. La domiciliul unui figurant în cauza penală, inclusiv și în gheretele de asigurări din apropierea punctelor de trecere, deținut de acesta, s-au depistat mai multe stick-uri de memorie în care erau păstrate procuri pentru autovehicule perfectate ilegal, calculatoare de masă şi laptopuri – folosite la confecționarea documentelor false, foi A4 pe care erau aplicate ştampile, 6 procuri pentru vehicule şi 5 asigurări auto Carte Verde, toate ”emise” de autoritățile lituaniene și cu semne clare de falsificare.

Documentele și tehnica de calcul au fost ridicate și depozitate la sediul Direcției regionale NORD, până la elucidarea circumstanțelor.

Polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele legale. Persoana vizată, un moldovean de 23 de ani, este cercetată în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea până la 5 ani.

Screenshot_4

Screenshot_6

Screenshot_7

Screenshot_8
foto: border.gov.md

You may also like

Comments are closed.

By