Cooperarea dintre Moldova și Georgia în cadrul Parteneriatului Estic, discutată de Vlad Plahotniuc cu Irakli Kobakhidze

28279402_1572300396224809_2823504866815341295_n

Ambiția Moldovei, Georgiei și Ucrainei este de a discuta și aborda o poziție comună în faţa provocărilor de securitate din regiune. Iar în acest context, Conferința interparlamentară organizată la Chișinău este un eveniment foarte important. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la întrevederea cu președintele Parlamentului georgian, Irakli Kobakhidze.

Potrivit unui comunicat al PDM, discuțiile au avut loc în marja Conferinţei interparlamentare “Georgia, Republica Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările de securitate curente”.

În cadrul întrevederii, cei doi lideri au abordat relaţia moldo-georgiană pe multiple dimensiuni, inclusiv cea politică. Un punct cheie al discuţiei l-a constituit cooperarea dintre Republica Moldova şi Georgia în cadrul Parteneriatului Estic, inclusiv din perspectiva eforturilor de a consolida securitatea regională şi de a combate propaganda străină. Cei doi lideri au discutat de asemenea procesele de reformă prin care atât Chişinăul, cât şi Tbilisi, urmăresc dezvoltarea celor două ţări şi menţinerea orientării şi angajamentelor pro-europene.

You may also like

Comments are closed.

By