BNM a primit raportul final despre investigația fraudei bancare de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson

bnm

Banca Națională a Moldovei a primit, în seara zilei de ieri, raportul final despre investigația fraudei bancare de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson. Documentul conține informații despre frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Raportul, împreună cu datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, urmează să fie transmis săptămâna viitoare organelor de anchetă din Republica Moldova de către reprezentanții Kroll, conform procedurilor agreate cu consorțiul internațional, anunță BNM într-un comunicat de presă.

O sinteză a raportului de investigație, care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns, a fost publicată pe data de 21 decembrie 2017. Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română.

Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora în continuare cu organele de anchetă moldovenești, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern, menționează BNM.

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon a declarat că i s-a cerut guvernatorului BNM, ca la următoarea ședință a CSS, să prezinte raportul Kroll primit aseară.

You may also like

Comments are closed.

By