Atacul neurotoxic asupra fostului spion Skripal // Rusia va expulza 23 de diplomaţi britanici

42848390_401

Rusia va expulza 23 de diplomaţi britanici în contextul crizei generate de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în oraşul englez Salisbury şi ca reacţie la măsura similară luată de Guvernul de la Londra, informează BBC News Online.

Decizia Rusiei vine la câteva zile după ce Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, care l-a vizat pe un fost agent rus şi pe fiica acestuia. Moscova a negat orice implicare, notează Mediafax.

Potrivit Ministerului rus de Externe, personalul diplomatic britanic vizat de această decizie va părăsi Rusia în mai puţin de o săptămână. De asemenea, ambasadorul britanic a fost convocat la Ministerul de Externe de la Moscova.

skripal

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi continuă să fie în stare critică.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

You may also like

Comments are closed.

By