Aeroportul din Geneva, închis din cauza ninsorii și a vântului puternic

THJVNSWITZERLANDSNOWFALLWEATHER

Aeroportul din oraşul elveţian Geneva a fost închis, joi, din cauza ninsorii şi a vântului puternic, pe fondul temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în mai multe părţi ale Europei în ultimele zile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, Genève Aéroport este în prezent închis traficului aerian până la o notificare ulterioară. Prin urmare, recomandăm pasagerilor să nu vină la aeroport pentru moment”, se arată într-un comunicat al autorităţii aeroportuare elveţiene.

Autorităţile elveţiene le-au recomandat pasagerilor să consulte site-urile companiilor aeriene pentru a urmări programarea zborurilor planificate anterior.

Aeroportul din Zurich, în schimb, este deschis şi primele zboruri ale zilei s-au desfăşurat cu mici întârzieri. Zăpada aşternută peste noapte a perturbat traficul şi pe autostrăzi şi alte drumuri din Elveţia.

Un front atmosferic siberian denumit de către meteorologi „bestia din est” a generat ninsori abundente, vânt puternic şi temperaturile cele mai scăzute din ultimii ani în mai multe regiuni din Europa, în special Marea Britanie, Irlanda, Peninsula Iberică şi Franţa. Situaţia va persista până la sfârşitul săptămânii, fiind aşteptate perturbări semnificative privind transporturile.

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By