Tragedia aviatică din Rusia // Saratov Airlines a retras toate aeronavele Antonov An-148

KSA_002769_00014_1_t222_174849

Urmare a accidentului aviatic produs duminică în apropiere de Moscova, compania rusă Saratov Airlines a decis să retragă temporar din serviciu toate aeronavele Antonov An-148.

Într-un comunicat, compania își cere scuze pentru modificarea programului de zbor. Totodată, Saratov Airlines precizează că avionul care a efectuat cursa Moscova-Orsk a fost achiziţionat în februarie 2017, iar în ianuarie 2018 a fost efectuată o inspecţie amănunţită.

„Toate componentele motoarelor, corpul aeronavei şi aripile au fost examinate temeinic. Înainte de fiecare zbor, avionul a fost supus operaţiunilor de mentenanţă de rutină. Examinarea efectuată înainte de decolarea din Moscova către Orsk nu a relevat defecţiuni”,
se spune în comunicat.

Amintim că aeronava AN-148 s-a prăbușit ieri la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Domodedovo. La bord se afla 65 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Toți au murit. La manşa avionului se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, cu peste 5 000 ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronavă.

foto: kommersant.ru

You may also like

Comments are closed.

By