Saakaşvili are interdicţie de intrare în Ucraina pentru o perioadă de trei ani: Mă voi întoarce mult mai devreme

saakasvili

Fostul preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili a primit o interdicţie de intrare în Ucraina pentru o perioadă de trei ani, însă acesta a transmis că se va reîntoarce foarte curând în Ucraina, informează site-ul postului France 24.

Oleg Slobodyan, purtător de cuvânt al poliţiei de frontieră ucraineană, a declarat că interdicţia a fost impusă din ordinul comandantului responsabil de secţiunea de graniţă pe care Saakaşvili a trecut-o ilegal în luna septembrie, când a venit din Polonia în Ucraina.

„Cu sau fără mine, sfârşitul a venit deja pentru aceste autorităţi şi mă voi întoarce foarte curând acasă în Ucraina, mult, mult mai devreme decât în ​​trei ani”, a scris fostul preşedinte georgian pe Facebook.

La începutul lunii februarie 2018, Saakaşvili a fost reţinut la Kiev şi trimis în Polonia cu un avion privat. Serviciile de frontieră din Ucraina au anunţat ulterior că acesta a fost deportat în Polonia, deoarece „intrase ilegal pe teritoriul ucrainean”.

Mihail Saakaşvili (49 de ani) a fost preşedintele Georgiei în perioada 2004-2013, însă este acuzat la Tibilisi de abuz de putere. El şi-a pierdut cetăţenia georgiană în 2015, când a acceptat cetăţenia ucraineană şi a preluat funcţia de guvernator al regiunii Odesa.

În 2016, Saakaşvili şi-a dat demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa şi l-a acuzat pe Petro Poroşenko de corupţie, în timp ce Preşedinţia de la Kiev speculează că acesta încearcă să obţină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko. În acest context, Kievul i-a retras cetăţenia ucraineană lui Saakaşvili, astfel că acesta a ajuns apatrid.

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By