Produse farmaceutice și psihotrope, depistate în trenul Moscova-Chișinău și la punctul de trecere Otaci-Moghiliov Podolsk

Screenshot_12

Polițiști de frontieră din Direcția regională NORD au înregistrat în ultimele 48 de ore două tentative de trecere ilegală a produselor farmaceutice și psihotrope peste frontiera de stat.

O geantă cu preparate medicamentoase a fost descoperită în trenul de pe ruta Moscova-Chișinău. În timpul staționării trenului nr.341 în punctul de trecere feroviar ”Vălcineț – Moghiliov Podolsk”, echipa mixtă a supus unui control amănunțit vagoanele trenului. În rezultat, o geantă suspectă era dosită în cabina destinată păstrarii lenjeriei de pat. În geantă s-au găsit cantități impunătoare de medicamente, produse cosmetologice și adaosuri biologice active. În prezent, cazul este cercetat de organul vamal pentru identificarea proprietarului genții și luarea măsurilor legale ce se impun.

Substanțe psihotrope au fost descoperite și asupra unui moldovean care traversa punctul de trecere Otaci-Moghiliov Podolsk. Ofițerii de investigații din Direcția regional NORD posedau o informație precum că bărbatul de 30 de ani ar fi implicat în activități ilicite. Bănuielile s-au adeverit în momentul când în buzunarul hainei s-au depistat fiole de nalbufină și capsule de pregabalină. Ambele medicamente sunt incluse în lista substanțelor narcotice, psihotrope şi precursorilor acestora prin HG nr. 97 din februarie 2014.

Substanțele au fost ridicate și transmise spre expertiză, în rezultatul căreia se va decide pedeapsa persoanei conform legislației în vigoare. Cazul este documentat în continuare de angajații Poliției.

Screenshot_9

Screenshot_10

Screenshot_11

You may also like

Comments are closed.

By