Partidul lui Năstase, pro-european în declarații, plin de penali și mercenari pro-ruși în realitate

Screenshot_24

Se laudă că vor să transforme clasa politică și să aducă un suflu cu adevărat european, dar apelează la susținători dubioși cu trecut penal. Este vorba despre Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, condus de Andrei Năstase.

O investigație Rise a scos la iveală că printre participanții activi la protestele organizate de Năstase a fost și o persoană condamnată pentru activități de mercenar de partea separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei. Este vorba despre Valeriu Chirca. În 2015, acesta a fost printre manifestanții care au agresat verbal o echipă de filmare de la Publika TV, în timpul protestelor organizate de opoziția de dreapta.

Întrebat dacă a ieșit la protestele PPDA pentru că a avut încredere în formațiune și liderul acesteia, Andrei Năstase, bărbatul a răspuns: „Eu în multe am avut încredere, dar după cum analizez, încrederea scade”.

Chirca a fost condamnat la cinci ani cu suspendare pentru implicare în activitățile separatiștilor din Donbass. Informațiile au fost scoase la iveală într-o investigație realizată de Rise Moldova. Bărbatul neagă, însă acuzațiile și a contestat decizia în instanța superioară. La fel au făcut și procurorii, care cer pentru inculpat o pedeapsă mai dură.

“Noi considerăm că vina este dovedită pe deplin. Noi am prezentat probele concludente, câmpul, localizarea şi nu numai, sunt alte persoane care demonstrează asta”, a spus pentru Publika TV șeful Procuraturii Chișinău, Ştefan Şaptefraţi.

Despre legăturile PPDA și ale liderului acestuia, Andrei Năstase, cu forțele pro-ruse presa a scris și anterior, inclusiv despre faptul că finanțatorul și coordonatorul formațiunii, oligarhul fugar Victor Țopa, l-ar fi ajutat pe Grigore Petrenco, liderul organizației extremiste Antifa, să fugă în Germania. Petrenco, un alt aliat de proteste al lui Năstase, a susținut activ acțiunile separatiștilor din Donbass și ale Rusiei împotriva Ucrainei.

You may also like

Comments are closed.

By