Liderul PD cere rezolvarea mai multor probleme: alcoolul la volan, detectoare de fum, securitatea alimentelor

plahotniuc

Partidul Democrat din Moldova a făcut o amplă evaluare a problemelor cetăţenilor în baza întâlnirilor reprezentanţilor partidului din teritoriu, precum şi în baza ultimelor cercetări sociologice.

În cadrul unui briefing de presă, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a vorbit despre principalele decizii adoptate, cum ar fi siguranţa în traficul rutier. Potrivit lui, este necesară efectuarea unei radiografii a zonelor în care se produc cele mai multe accidente şi apoi a colaborării între instituţii pentru securizarea acestor tronsoane. Se mai impune şi o analiză amplă a modului în care au fost eliberate permisele de conducere celor care produc accidente în traficul rutier.

La fel s-a discutat subiectul gestionării cazurilor de violenţă în familie.

”S-a făcut un pas important atunci când, la nivelul fiecărui inspectorat de poliţie raional, s-au amenajat încăperi speciale pentru minori. Este necesar să facem asemenea încăperi speciale şi pentru persoanele care au fost victime ale violenţei. Ministerul de Interne şi-a luat angajamentul să analizeze acest subiect şi să vină cu soluţii pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Tot la capitolul siguranţă, au fost puse în discuţie statistici îngrijorătoare privind decesul unor persoane, chiar familii întregi, prin intoxicare cu monoxid de carbon din cauza unor defecţiuni apărute la sobele cu care se încălzesc în timpul iernii. Preşedintele PDM a cerut reprezentanţilor Guvernului să vină cu soluţii pentru a combate acest fenomen.

”În prima fază, să fie instalate gratuit, pentru familiile nevoiaşe, detectoare care să alerteze persoanele aflate în locuinţă în momentul în care apar astfel de probleme, în aşa fel încât să se poată salva. De asemenea, urmează să fie lansate campanii de conştientizare în privinţa acestui pericol şi a măsurilor care trebuie luate pentru a preveni astfel de tragedii”, a spus Vlad Plahotniuc.

O altă problemă care preocupă cetăţenii ţine de securitatea în domeniul alimentar şi de nevoia ca instituţiile statului să fie mai active.

”Am văzut tot felul de rapoarte, prezentate de ANSA şi alte instituţii, care arată că se fac acţiuni, însă cu toate acestea problema persistă. Este un fenomen care s-a dezvoltat ani de zile şi e momentul să intervenim pentru a-l opri”, a spus liderul democrat.

Vlad Plahotniuc a solicitat Guvernului să elaboreze un plan de acţiuni care să ducă la creşterea securităţii alimentare. Concomitent, va fi analizat şi cadrul legislativ în domeniu, pentru a fi îmbunătăţit.

You may also like

Comments are closed.

By