Jurnalist român: Probabilitatea ca Usatîi să fie cel care i-a recomandat lui Chirtoacă să demisioneze nu poate fi exclusă

chirtoaca

Demisia primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, pare să fi fost coordonată primarul de Bălți, Renato Usatîi, care și-a anunțat plecarea din funcție cu doar câteva zile mai devreme. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituș. Acesta amintește, într-un articol pe blogul său, că anterior, Dorin Chirtoacă nu admitea posibilitatea demisiei sale din funcție, nici președintele liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, nu a acceptat acest lucru.

”Probabilitatea ca Usatîi să fie cel care i-a recomandat lui Chirtoacă să demisioneze nu poate fi exclusă. Ultimele afirmații făcute de Dorin Chirtoacă, despre uzurparea puterii, concid cu cele ale lui Usatîi”, atrage atenția Nichituș.

Nichituș compară gestul lui Chirtoacă și cu mărul discordiei, care a fost aruncat de acesta peste Chișinău. Și asta pentru că partidele pro-europene vor fi nevoite să intre în lupta pentru capitală cu socialiștii, iar un primar de stânga ar avea un efect distrugător asupra formațiunilor de dreapta. Pentru învinge în competiția cu socialiștii, Maia Sandu și Andrei Năstase trebuie să vină cu un candidat puternic.

”O victorie a blocului PAS/PPDA în Chișinău ar demonstra utilitatea acestei alianțe electorale. Ar fi o demonstrație că cei doi lideri au capacitatea de a capitaliza energiile antiguvernare și pot să le transforme în scor electoral. Rămâne să vedem cine va fi cel care va intra în cursa pentru primăria Chișinăului – Maia Sandu ori Andrei Năstase? O neparticipare ar fi descalificantă”,
atenționează jurnalistul.

În concluzie, Nichituș scrie că miza alegerilor pentru primăria municipiilor Chișinău și Bălți este mare – rezultatul acestor alegeri va influența în mod direct rezultatul alegerilor parlamentare din acest an. Bătălia electorală care se va desfășura în aceste orașe va fi un exercițiu din care formațiunile politice își vor învăța lecțiile de comportament pentru toamna electorală 2018, citează today.md.

You may also like

Comments are closed.

By