Jurnalist de investigaţii din Slovacia și iubita sa, găsiți morți în locuinţă. Au fost împușcați

jurnalist-610x300

Un jurnalist de investigaţii a fost împuşcat mortal în locuinţa sa din oraşul slovac Velka Maca, în urma unui atac despre care se crede că are legătură cu anchetele sale privind evaziunea fiscală, informează site-ul cotidianului The Washington Post, citat de Mediafax.

Jan Kuciak, 27 de ani, şi prietena lui au fost descoperiţi morţi în locuinţă, după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor, a declarat Tibor Gaspar, şeful Poliţiei slovace.

Jurnalistul a fot împușcat în piept, iar iubita lui – în cap, notează agerpres.ro.

Oficialul a adăugat că asasinatul „probabil are legătură cu investigaţiile sale”, fără a oferi detalii suplimentare.

Kuciak lucra pentru site-ul de ştiri Aktualne.sk şi se ocupa în principal cu anchete privind evaziunea fiscală.

Cel mai recent material al său se referea la cazul unui om de afaceri suspectat că vindea apartamente companiilor sale, jurnalistul speculând că aceasta ar putea reprezenta o metodă de a face evaziune fiscală.

Victima a depus anul trecut o plângere la poliţie după ce a fost ameninţat de omul de afaceri vizat de ancheta sa.

Gaspar a mai precizat că reporterul a fost împuşcat în piept, iar femeia, în cap. Se estimează că dublul asasinat a avut loc în perioada cuprinsă între joi şi duminică.

Premierul slovac, Robert Fico, a declarat că, în cazul în care se dovedeşte că asasinatul a avut legătura cu anchetele jurnalistului, ar fi „un atac fără precedent la adresa libertăţii presei şi democraţiei din Slovacia”.

You may also like

Comments are closed.

By