India // Un medic fals a infectat cel puțin 33 de persoane cu HIV

seringi

Cel puțin 33 de persoane din nordul Indiei au fost infectate cu virusul HIV după ce un fals medic le-a administrat injecții utilizând seringi și ace contaminate, informează marți DPA.

Poliția din districtul Unnao, situat în statul indian Uttar Pradesh, au demarat o anchetă împotriva lui Rajendra Yadav, care a părăsit regiunea anticipând reținerea sa, a declarat SP Choudhary, oficial din cadrul autorității medicale districtuale.

Potrivit acestuia, Departamentul de sănătate al statului a lansat o investigație în urma rapoartelor privind creșterea numărului de cazuri de infecții cu HIV din regiunea Bangarmau.

Treizeci și trei dintre cele 566 de persoane testate au fost confirmate HIV pozitive, a precizat oficialul.

„Localnicii susțin că medicul fals care obișnuia să îi trateze de boli obișnuite schimba rareori acele și seringile și de multe ori le utiliza în mod repetat”, a spus Choudhary prin telefon din Unnao.

Asociația Medicală din India estimează că, în ciuda campaniilor desfășurate de autoritățile sanitare, în această țară există un milion de persoane care practică medicina fără licență, notează Agerpres.ro.

You may also like

Comments are closed.

By