FLASH // Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la funcția de primar general

chirtoaca

Edilul suspendat Dorin Chirtoacă își depune mandatul de primar general al mun. Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Partidului Liberal.

„Am decis să renunț la funcția de primar în semn de protest și dezacord față de abuzurile care au loc împotriva orașului și a mea și nu pentru a accepta acuzațiile prostești care-mi sunt aduse. Alegerile în mun. Chișinău, conform legii, trebuie să aibă loc pe 20 mai anul acesta. Scopul celor care au procedat la această murdărie este de a denigra activitatea care am făcut în municipiu… N-are nicio legătură cu ceea ce a făcut Usatîi la Bălți (n.r Renato Usatîi la fel și-a dat demisia)”, a declarat Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a mai adăugat că își dă demisia pentru cetățeni.

„Eu am primit mandatul de Primar General al mun. Chișinău de la cetățeni, nu de la Plahotniuc, nu de la Dodon, nu de la Leancă. Doar lor pot să le dau acest mandat, pentru că toți cetățenii vor să aibă un primar ales”.

Primăria are maxim 10 zile să anunțe că postul de primar este vacant, iar Comisia Electorală Centrală are la dispoziție cel mult 30 de zile să anunțe data alegerilor. Pe 20 martie ar trebui să fie anunțată campania electorală, a mai spus Chirtoacă.

Menționăm că, Dorin Chirtoacă se află la al treilea mandat de primar al mun. Chișinău. Actualmente el este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată.

You may also like

Comments are closed.

By