Contrabandă cu pește adus din Ucraina, fără acte de proveniență și păstrat în mizerie // VIDEO

foto1

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au depistat în oraşul Ialoveni un bazin acvatic unde era depozitat peşte viu în lipsa actelor veterinare şi a actelor de provenienţă, care era adus în ţară din Ucraina, ocolind posturile vamale interne.

Cantitatea de peşte viu era păstrată în condiţii antisanitare şi ulterior era expusă spre vânzare în pieţele din capitală.

Poliţiştii au depistat pe teritoriul pieţei centrale mai multe puncte de comercializare a peştelui viu fără acte de provenienţă care aparţineau aceluiaşi agent economic.

La faţa locului au fost solicitaţi atât angajaţii IP Ialoveni, cât şi reprezentanţii ANSA, care au întocmit actele de constatare.

Medicii din cadrul ANSA au emis decizie de nimicire a peştelui în cantitate de 3570 kg, întrucât peştele nu era bun pentru consum. Valoarea produselor ridicate contituie circa 120 000 lei.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare. În dependenţă de rezultatele expertizelor şi investigaţiilor demarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă să fie pedepsit cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

You may also like

Comments are closed.

By