12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Comerţ ilicit cu peşte la Piața Centrală // Poliția a nimicit 1400 kg de „Caras” (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău continuă măsurile specializate de combatere a comerţului ilicit de pește viu, în adiacentul Pieţii Centrale.

La fața locului forțele de ordine au constatat că, un grup de persoane, având o înțelegere prealabilă, au organizat o schemă ilegală de introducere pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, prin regiunea Transnistreană, a peștelui viu „Caras”. Aceştia n-au putut prezenta toate actele necesare, privind originea și calitatea peștelui viu, precum și alte documente ce ar permite desfășurarea genului dat de activitate, încercând să se eschiveze de forțele de ordine, abandonând unitatea de transport.

În acest context, poliţiştii au reținut și ridicat unitatea de transport în care se afla un lot de 1400 kg de pește viu. Astfel, conform deciziei specialiștilor DMSA, peștele nu poate fi acceptat pentru consumul uman. Ca urmare, lotul de marfă ridicat a fost transportat la întreprinderea specializată și nimicit.

Contravenientului i-a fost întocmit proces-verbal și aplicată sancțiune sub formă de amendă în sumă de 4500 lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img